Akismet

Akismet is een gratis WordPress plugin waarmee je spam-reacties blokkeert op je WordPress website. De plugin wordt standaard bij de initiële WordPress installatie meegeïnstaleerd.

De plugin is geheel gratis voor niet-commerciële WordPress websites. Wanneer je ervoor kiest om je website te monetizen betaal je 5 dollar per maand. Voor grotere bedrijven komt dat bedrag uit op 50 dollar per maand.

Bij alle versies heb je spam protectie, echter krijg je bij de betaalde versies van Akismet extra support en geavanceerde statistieken. Klik hier als je meer wilt weten over Akismet en de prijsstructuren

Akismet is een plugin die je WordPress website beschermd tegen spam op blog posts en paginas

Hoe werkt Akismet?

Wanneer je de Akismet op je WordPress website hebt geïnstalleerd en geactiveerd is je website in grote maten beschermt tegen spam-reacties op pagina’s en berichten op je blog. Dit doet Akismet door de reactie langs verschillende tests te halen en zo te bepalen of het bericht een authentiek bericht is en geen spam.

Naast de inhoud van de reactie wordt ook het IP-adres van de persoon getest om te kijken of er al vaker spam vanaf dit IP is gestuurd. Is het IP als spammer bekend? Dan is de kans groot dat de reactie als spam wordt aangemerkt door de plugin.

Zelf heb ik goede ervaringen met de plugin en het filter vrijwel alle spam er uit. Binnenkort ga ik een artikel schrijven over de beste anti-spam plugins voor je WordPressblog.