Wat is een Blog?

Het woord Blog is een term die je in de online wereld vaak gaat horen. Het woord “Blog” is eigenlijk een afkorting van het woord “weblog”. Een blog is een website / ruimte op een website waar artikelen worden geplaatst. Deze  artikelen worden dan ook een blogartikel of blogpost genoemd.

Deze artikelen variëren in content en formaat. Wanneer we kijken naar de content (inhoud) van een blogpost dan kan deze uit verschillende elementen bestaan:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Video
  • Audio

De inhoud van de tekst en afbeeldingen heeft vaak een centraal thema of onderwerp. In het geval van het Blog van ForgedPixel leer ik de lezer hoe je online marketing toepast om een passief of actief inkomen te verdienen.

Een ander leuk ding dat een blog mogelijk maakt is de interactie. Bezoekers kunnen reacties op deze blogposts achter laten om wat voor een leuke dynamiek en connectie zorgt tussen lezer en schrijver.

ForgedPixel heeft een online marketing blog waar het zich richt op SEO SEA en ecommerce

Hoe begin ik een blog?

Je hebt verschillende manieren om een blog te beginnen. Je kunt voor een gratis hosted-oplossing gaan zoals de diensten van Tumblr, Wix en WordPress.com.

Heb je de ambitie om als professioneel gezien te worden, dan heb ik kort de nadelen hiervan besproken in mijn artikel: Hoe kies ik de juiste domeinnaam?

Naast de bovenstaande gratis varianten kan je er ook voor kiezen om blogging software op je eigen hosting omgeving te installeren. Onder deze software is WordPress razend populair geworden. Het systeem is namelijk begonnen als blogsysteem. Tegenwoordig kan WordPress veel meer dan alleen bloggen. Het is zo modulair dat het een mogelijkheid heeft om als webshop te fungeren, membership websites of portfolio websites voor bijvoorbeeld fotografen. Dit maakt WordPress een populair CMS.

Blog voor mijn bedrijf?

Twijfel je om een blog te beginnen voor jouw onderneming. Realiseer je dan dat het steeds populairder wordt om zakelijk te bloggen. Dit houdt in dat de concurrent dit hoogstwaarschijnlijk wel gaat doen. Blogs zijn namelijk een ideale manier om (nieuwe) bezoekers naar je website te krijgen.