Wat is een Externe link?

Een externe link of externe URL is een hyperlink die verwijst naar een pagina die zich buiten de huidige website bevindt. Een hyperlink wordt altijd aangeduid door een http of https :// gevolgd door het domein en het pad waar de links naar toe verhuist.

Voorbeeld van een externe link: Op zoek naar een nieuwe laptop voor je online business? Maak dan nu gebruik van onze laptop zoekmachine en vind een laptop die perfect op je gebruik aansluit.

De link gaat naar delaptopwinkel. Een domein dat buiten www.forgedpixel.com valt. Dit is per definitie dus een externe link of URL.

Backlinks

Het verkrijgen van externe links ook wel backlinks genoemd is jarenlang een populair SEO onderwerp geweest. Tegenwoordig dekt het nog steeds een zware lading, echter kom je er met puur backlinks niet meer. Google houdt tegenwoordig veel meer ranking factoren in de gaten om je te kunnen ranken voor bepaalde keywords.

Zoals je wellicht al kon raden werd het backlink systeem misbruikt door zoveel mogelijk links in te kopen naar een website.