Wie is Instinct One?

Instinct One is een creatief label uit Tilburg waar kleding, talent en kunst bij elkaar komen. Instinct One vertaalt creativiteit en kunst van getalenteerde en jonge kunstenaars naar kwalitatieve en draagbare kleding. Ook bieden ze een podium voor artiesten gespecialiseerd in beeldende kunst, illustratief, urban art, poëzie en fashion.

Huidige Situatie en de actiepunten

Instinct One bied haar zelfgemaakte kleding aan via haar website. De website is gemaakt met het WordPress Content Management Systeem (CMS).  Verder heeft de website een WooCommerce E-commerce extensie. De problemen waar Marc-Joost, mede-eigenaar van Instinct One, tegenaan loopt  zijn als volgt:

De snelheid van de website: de huidige website kampt met laadtijden van over de 10 seconden, wat een dooddoener is voor elke website. Je verliest hierdoor gegarandeerd potentiële klanten en zelfs huidige bezoekers, die nog niet geheel trouw zijn aan instinct-one als merk.

De configuratie mogelijkheden van de website: momenteel is de website moeilijk aan te passen en moet functionaliteit in de vorm van plug-in’s worden toegevoegd.

De vormgeving en de snelheid van de website: creatief omgaan met beeldmateriaal, kleur en tekst is moeilijk in de huidige situatie.

E-commerce focus: Marc-Joost wil meer vrijheid in het aanpassen van de webshop en slimmere conversies van bezoeker naar klant.

Het blog: ten slotte wil Marc-Joost zich focussen op het blog waar Instinct One haar spotlight sessies, artikelen, nieuws en acties plaatst. Echter blijft het huidige thema achter in aanpassingsmogelijkheden en vormgeving.

Om de bovenstaande doelen te behalen is ForgedPixel samen met de mannen van Instinct One gaan zitten. In de eerste sessie hebben we een brainstorm sessie gedaan, het merk Instinct-One ontleed en hebben we actiepunten opgesteld.

Ten eerste hebben we gekeken naar de vormgeving, code en structuur van de  huidige website. Daarnaast naar de webshop en vervolgens naar het blog. Al snel viel het me op dat Marc-Joost grafisch onderlegd was. Dit zorgt ervoor dat ik op een hoger niveau kan sparren en ideeën kan voorleggen. Na de brainstorm sessie heb ik in samenwerkingsverband de eerste schetsen van de nieuwe lay-out voorgesteld. Na wat feedback van Marc-Joost zijn we begonnen aan het bouwen van de nieuwe website.

De huidige spotlight pagina Preview van de nieuwe spotlight pagina

Achter de schermen – De Loods

Marc-Joost nodigde mij uit om kennis te maken met de bedrijfslocatie in Tilburg. De locatie is gelegen in een industriële loods. Deze loods past precies in het plaatje dat ik bij een urban creatief label heb. In deze loods staan verschillende units, waarvan één de loods van Instinct One. Eenmaal binnengekomen zag ik de maatrollen, scharen, lappen stof, kledingstukken en de nieuwe collectie van het label. Daarnaast vielen de kunstwerken die hingen in de unit direct op.

Impressie van het kantoor

Creatief

En industrieel

Ik wil je graag meenemen in de eerste indruk van de locatie:

De zon schijnt en ik loop de werkplaats op. Het valt me op dat er meerdere bedrijven gevestigd zijn op de locatie. Marc-Joost neemt me mee en we betreden de loods. Het eerste wat me opvalt is de, door het werk aangetaste en met verf besmeurde, betonnen vloer. Boven mijn hoofd bevinden zich donkere golfplaten die het licht tegenhouden. Maar door slijtage laten de golfplaten op veel plekken toch veel licht door. Ik kijk voor me uit en zie enkele grote, witte, units staan. Waarvan de achterste unit van Instinct one is.  Het meeste wat me opvalt zijn de spullen om de unit heen: een olievat, mal van een hoofd, een grote houten kunstwerk van 2,5 meter hoog en  ten slotte een longboard.

De loods in Tilburg
De trap naar de Loods van Instinct One
De werkstoelen op het kantoor van Instinct one
De werkplaats van Instinct One

Digitale voortgang

Uiteraard kwam ik voor meer dan alleen een bezichtiging van de locatie. Ik kwam om te laten zien hoe ik de voorheen beschreven actiepunten en doelen had bewerkstelligt. De primaire punten op de agenda waren:

  • Het optimaliseren van laadtijden
  • Het nieuwe design
  • De nieuwe homepage
  • De nieuwe webshop
  • Responsivenes van de website

Marc-Joost en zijn compagnon waren enthousiast over de nieuwe veranderingen en de optimalisaties die gedaan waren.

Dylan laat de nieuwe updates van instinct one zien

Fotoshoot

Na de feedbackronde kon ik de leden van Instinct One aan het werk zien. Fotografie maakt een groot onderdeel uit van het bedrijf. Zo gebruikt het label fotografie voor het blog, social media en de webshop. Tijdens het bezoek kon ik meekijken en assisteren bij een fotoshoot. Tijdens deze shoot werden meerdere kledingstukken gefotografeerd. De foto’s werden genomen in een studio opstelling met een model die de collectie droeg. Hieronder vind je een kleine sfeerimpressie van de fotoshoot waarin de nieuwe “Mensen zeggen dingen” trui werd geschoten.

 Nieuwsbrief

Ten slotte wil ik jullie bedanken voor het lezen van deze achter de schermen – Instinct One blogpost.

Wilt u altijd op de hoogte blijven van:

  • Het laatste design nieuws
  • Resources
  • Handleidingen
  • Een kijk achter de schermen bij onze klanten en projecten
  • Exclusieve acties en promoties

Schrijf je dan nu, geheel vrijblijvend, in op onze nieuwsbrief via het formulier.

Dylan de Jonge

Author Dylan de Jonge

Dylan de Jonge is een software engineer, online-business consultant en ondernemer. Hij werkt sinds 2011 voor talloze Nederlandse en Internationale bedrijven deelt hij graag zijn ervaring in het vakgebied.

More posts by Dylan de Jonge

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.