SVG Iconen zijn onmisbaar in de ontwikkeling en het design van je website. Het vinden of zelf maken van iconen in het schaalbare SVG formaat is dan vaak een hele klus. Vaak dienen deze iconen gemaakt te worden in programma’s als Adobe illustrator.

SVG staat voor het woord Scalable Vector Graphics. Dit formaat afbeelding heeft de eigenschap om altijd scherp te blijven wanneer het in grootte geschaald wordt. wat ideaal is voor (web)design.

Om je werk als webdesigner of webdeveloper wat gemakkelijker te maken, willen wij een van onze recente vondsten met jullie delen:

Wij hebben een handige collectie van SVG iconen , 304 wel te verstaan, gevonden die elk downloadbaar zijn onder de Creative Commons Zero v1.0 Universal licentie.

Onder deze collectie vallen iconen van Social Media platformen als LinkedIn, FaceBook, Twitter en VK. Maar ook merken zoals Tesla, Airbnb en Netflix en ten slotte bevat het zelfs de iconen van programmeer talen en platformen.

Gebruik iconen van ted, tinder, ebay, ruby, Youtube of Google+

Afbeelding: Een handje vol iconen uit de collectie

Honderden SVG iconen

De 304 SVG iconen hebben op hun beurt weer een eigen git-repository op GitHub geschreven door Dan Leech. Geen tijd of behoefte om een Github clone te maken, maar wil je ze 1 voor 1 uitchecken? dan kan dat via de onderstaande knop die je doorverwijst naar de website. Op de website kun je klikken op het gewenste icoon, die op zijn beurt automatisch en gratis gedownload wordt

Ontdek de collectie
ForgedPixel

Author ForgedPixel

ForgedPixel is het digitale bureau opgericht in 2012 door Online Marketing en ICT specialist, Dylan de jonge

More posts by ForgedPixel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.